Olipas yllättävä homma! Eilen meillä oli keskustan kunnallisjärjestön kokous. Vierailevana tähtenä oli Oulun seudulta oleva kansan edustaja Mirja Vehkaperä. Sikäli mikäli mielen kiintoinen juttu että oli ensimmäinen näkemäni nais puolinen kansanedustaja joka käy keskustapuolueesta vierailulla suomussalmelle. Kiitos siis hänelle, ja tervetuloa uudelleen.

Mikä sitten on yllättävää? No se että minä kuulun ryhmään joka alkaa neuvottelut luottamus paikkojen jaosta eri puolueiden kesken! Tähän pestiin aikauduin sillä perusteella, että minä olen nyt istuvan valtuuston, keskustan ryhmän sihteeri. Muut neuvottelijat keskustan osalta ovat ryhmän puheenjohtaja, suomussalmen kunnallisjärjestön sihteeri ja puheenjohtaja.

Neuvotteluista tulee varmasti jännät, onhan puolueiden voimasuhteet muuttuneet kaikilta muilta osin, paitsi keskustan osalta. Keskusta näet säilytti kaikki 19 paikkaansa 35 jäsenisessä valtuustossa. Vasemmisto menetti 2 paikkaa ja pitää näin ollen hallussaan 10 valtuustopaikkaa, perussuomalaiset tuli uutena vallaten 4 valtuustopaikkaa, ja kokoomus 2 paikkaa menettäneenä saa tyytyä 2 paikkaan valtuustossa.

Pidän itse siis itsestään selvyytenä sitä, että keskusta säilyttää ainakin kaikki tällä valtuustokaudella pitämänsä puheenjohtajisto paikat sekä muut luottamus paikat, mutta miten jako muiden osalta menee on sitten neuvotteluiden tulos. Tällä hetkellä ainakin vaikuttaa, että kokoomuksen 50% kannatuksen menetyksen pitää näkyä jossain.

Jänniä hetkiä on siis tulossa!