Se on taas tämä aika vuodesta kun populisteja, eli kansaa myötäileviä ja kansaa miellyttäviä tyyppejä nousee kuin sieniä sateella. Ja sitten on niitä jotka sormi ojossa huutavat ja osoittelevat että nuitten vika on kun asiat on noin, ja samalla unohdetaan mitä itse on tullut tehtyä.

 

Keskustalaisena valtuutettuna otan vastuun siitä, mitä kunnassa on viime vuosina päätetty. Keskustalaisena minun on todettava, että yhteistyö muiden puolueiden kanssa kunnassamme on sujunut hienosti. Kaikesta ei suinkaan olla oltu samaa mieltä, mutta hyvässä hengessä keskustelut on mennyt. Olen itsekkin välillä jättänyt eriävän mielipiteen omaa ryhmääni vastaan, ja se tässä puoluetoiminnassa onkin hienoa kun ei tarvitse aina olla samaa mieltä kuin muut.

 

Kainuun maakuntakokeilu ajautuu tämän vuoden viimeisenä päivänä valitettavaan loppuunsa. Jopa on jostain kuulunut että on Keskustan vika kun on alimitoitettuja budjetteja tehty. Onko siis näin että jokaisessa kainuun kunnassa muut puolueet on jyrätty? Enpä usko. Olen kyllä sitä mieltä että kuntien maakunnalle asettama peukaloruuvi on ollut hieman liian tiukka, mutta oman osansa maakunnan budjetin vesittymiseen on tuonut myös valtio. Palkan korotukset, niin oikeutettuja kuin ne ihan varmasti ovat, on aiheuttanut suuria lisä kuluja joihin olisi varmasti voitu varautua paremminkin. Maakunnan aja ajon aiheuttamat muutokset organisaatiossa, työmotivaation laskeminen ja johtajien vaihdokset loppumetreillä selittävät myös omata osaltaan revenneen budjetivajeen. Suomussalmen kunnassa on varauduttu maakunnan alijäämien kattamiseen, surullista että kaikissa muissa kunnissa ei olla oltu yhtä hyvin varautuneita.

 

Seuraavat vaalit kainuussa ovat tärkeät. Seuraavien vaalien perusteella tehdään valinnat uuden maakunnan hallituspaikoille. On siis väärin ajatella että kuntayhtymien tekemät päätökset on kaukana kuntalaisista, kun todellisuudessa kuntayhtymien halituksessa tulee istumaan samoja naamoja ketä tulee valituksi kunnan valtuustoihin. Minua itseäni jännittää se millainen seuraavasta valtuustokaudesta kainuussa tulee. Onhan kaikki oikeastaan muuttunut, ja elämme taas siirtymäaikaa.

 

Televisiossa ylen kanavalla näkyisi vielä ensimmäinen vaalikeskustelu. Tuo Jan Anderson(?) On kyllä maailman huonoin vaalikeskustelun vetäjä, aika puolueellinen!!! Jaksoin katsoa puoli tuntia, arvatkas monta puheen vuoroa Sipilä sai...? 0! Ottaen huomioon että keskusta ka nyt sentään on vielä suurin kuntapuolue, ja kuntavaaleihin eniten ehdokkaita hankkinut puolue.. No, eipä se Jan osannut presidentin vaaleissakaan muuta tehdä kun mielistellä Saulia:)