Tänään oli tämän valtuustokauden viimeinen kokous. Pieni haikeus iski päälle kun tietää että reilusti yli puolet porukasta vaihtuu. Tammikuussa uudet tuulet puhaltaa!

Pieni haikeus oli myös siinä kun meidän piti siunata yli 2 miljoonaa euroa tappiollinen budjetti ensi vuodelle! Onneksi kunnalla on puskuria, mutta tulevina kausina tällaista ei pidä hyväksyä. Paljon on kunnassa tehtävä että tulot ja menot saadaan tasapainoon. Kun vaan olisi sellainen houdini jotta voisi ennustaa miten valtion osuudet kehittyy. Miten verotulokertymä kehittyy ja miten asukasluku kehittyy. Hallitus on lisäksi heittänyt meille sellaisen pallon, että on millä kopitella, kuntaselvitys velvoitteen!!

Oli mukava jutella tänään liikenneministeri Merja Kyllösen kanssa. On sitä ihmistä yritetty lannistaa ja maanrakoon lyödä, mutta tiedättekös mitä? Siinäpä on sellainen ihminen joka ei lakaise vaikeita asioita maton alle. Siinäpä on sellainen ihminen joka ei tuhrasta lannistu. Siinä on tolkku ihminen, jota kiinnostaa asiakysymykset ennen kuin muoti, jota kiinnostaa mökin mummon asiat ennen kuin ministeri audi. Siinä on varmasti koko hallituksen toimeen panevin,aikaan saavin ministeri.

 

Tänään meitä muuten lahjottiinkin kunnan toimesta, saimme joululahjaksi pari mukia. Oikein nättejä ja käytännöllisiä! Tippa tuli linssiin kun valtuustokausi päätettiin seisaaltaan laulettuun nälkämaan lauluun.

 

 

"meidän on uudesta luotava maa, raukat vain menköhön merten taa"