Tulin juuri kotiin OAJ:n järjestämästä vaalipaneelista Ämmänsaaresta, teatteri retikasta. Paneeli oli hyvin järjestetty, meitä oli paikalla keskustalaisia, vasemmistolaisia, kokoomukselaisia,kristillisdemokraatteja, vihreitä, perussuomalaisia ja muutos 2011 puolueen jäseniä.

Omalta kohdalta voin sanoa, että kylläpä jännitti! Mutta kun alkukankeudesta päästiin, niin jopa helpotti. Oli mukava kokemus. Tuollaisista vaalipaneeleista aina oppii jotain itsekin, ja itsestään -kin. Huomaan ainakin sen että tykkään ja uskallan sanoa oman mielipiteeni, ja uskallan myöntää rehellisesti sen jos jotain en oikeasti tiedä. Ja mitä tulee asioihin joissa kysytään nimen omaan sitä omaa mielipidettä, tai pyydetään arvaamaan jotain, niin ei silloin auta sanoa että en tiedä, en vastaa mitään! Millaisen kuvan se antaa ehdokkaasta että ei tiedä edes omaa mielipidettään...

Meiltä on kotoa matkaa tuomme ämmänsaareen noin 70 kilometriä. Että siinä sitä lähipalvelua perukkalaisittain. Sama matka on kelaan, pankkiin, hammaslääkäriin, kirjastoon, neuvolaan, lääkäriin. Lyhin matka minun talosta on hautausmaalle, noin 200 metriä. Että kun ajoissa lähtee niin saattaa keritä perille... On kohtuullista että kun puhutaan lähipalveluista, niin muistetaan tämä harvaan asuttujen alueitten erityis laatuisuus. En minä keskustalaisena vaadi että palveluiden pitää tulla koti ovelle, minä vaadin sitä että täältä perukasta on inhimilliset kustannukset matkustaa niitten palvelujen ääreen. Mutta kunnan valtuutetulla ei ole valtaa puutua polttoaineen verotukseen:)